perjantai 30. elokuuta 2013

Rauhankulttuurin puolesta


UNESCON rauhankulttuurin aloite (CPI) kuva YK arkisto




































Sodalla uhkailun sijaa valtioiden tulisi rakentaa rauhankulttuuria ja kutsua paikallisia kansalaisjärjestöjä ja kansainvälistä rauhanliikettä mukaan yhteistyöhön.

Yhdysvallat ja sen liittolaiset suunnittelevat parhaillaan rangaistusiskuja Syyriaan.
Taiteilijoiden rauhanjärjestön johto haluaa muistuttaa, että sotatoimet jäävät harvoin yksittäisiksi rangaistusiskuiksi vaan alkavat  usein repiä hajalleen kokonaisia maita ja yhteiskuntien rakenteita. 

PANDin mielestä  rauhankulttuurin rakentaminen on vaihtoehto sotatoimille. Onnistuakseen rauhankulttuurin rakentamisessa valtiot tarvitsevat hyviä ja luottamuksellisia suhteita. Kauppasuhteiden lisäksi rauhan rakentamiseen tarvitaan  osallistuvaa kulttuuriyhteistyötä. 
Yhdistyneiden kansakuntien rauhankulttuurin aloitteella (CPI), paikallisilla  kansalaisjärejstöillä ja kansainvälisellä rauhanliikkeellä on kokemusta rauhan problematiikan konkretisoimisesta ja rauhankulttuurin rakentamisesta. 

PANDin mielestä ei ole myöhäistä ottaa tätä paikallista ja globaalia osaamista käyttöön myös Syyrian sodassa. Sotatoimien tai  rangaistusiskun sijaan tarvitaan uusia toiminta-aloitteita, jossa paikalliset yhteisöt ja kansainvälinen rauhanliike voi osallistua rauhanprosessiin, tarjota osaamistaan konfliktin osapuolien käyttöön ja rakentaa rauhankulttuuria.  

30.8.2013 

PAND taiteilijat rauhan puolesta 

JP Väisänen, käsitetaiteilija puheenjohtaja  
Eeva-Helena Inomaa, nuoriso-ohjaaja varapuheenjohtaja

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

HIROSHIMAPÄIVÄN ORIGAMITAPAHTUMA KOKO PÄIVÄN NARINKKATORILLA 6.8.2013


Pandin origamikurjet lentävät perinteisesti Hiroshimapäivänä Töölönlahden iltatapahtuman kautta - kuvassa kurjet lentävät rautatieaseman aulassa

Taiteilijoiden rauhanjärjestö PAND pystyttää rauhanorigamiteltan tiistaina 6.8. kello 10-20 Narinkkatorille Helsinkiin. Rauhankulttuurin tapahtumassa taiteilijat esiintyvät, puheita rauhasta ja maailman kipupisteistä pidetään ja teltassa voi oppia taittelemaan rauhankurkia. Illan lopuksi PANDin performanssissa origamikurjet tekevät perinteisen ohilennon Töölönlahden Hiroshima-iltatapahtumaan.

Tervetuloa!

Lisätietoja
Eeva-Helena Inomaa
Varapuheenjohtaja Pand taiteilijat rauhan puolesta ry.
050 555 4392

tiistai 23. huhtikuuta 2013

3. PAND-KLUBI on SATUMAA KLUBI 19.5. klo 18.00 WILLIAM K -KURVI


3. PAND-KLUBI
SATUMAA KLUBI
KALLIO KUKKII -FESTIVAALIN Päättäjäisjuhla


Satumaa klubi muistuttaa meitä siitä, että aavan meren
tuolla puolen jossakin on unelmiemme maa. Ihmiset ovat kautta aikojen halunneet rakentaa parempaa maailmaa. Pelkästään suomalaiset ovat perustaneet ihanneyhteisöjä Kanadaan, Etelä-Amerikkaan, Amurinmaalle.

Ideologinen pohja on löytynyt milloin sosialismista, milloin uskonnoista, milloin kasvissyönnistä ja naturismista.

Meissä jokaisessa asuuu tarve etsiä ihanteellinen elinolosuhde itsellemme, läheisillemme ja yhteisöllemme. Näin on ollut, ja näin on nyt. Älkäämme unohtako mennyttä, kun kohtaamme nykyisyyden.


Satumaata ylläpitävät mm:

PAND taiteiliat rauhanpuolesta
Vapaa liikkuvuus
Rauhankasvatus instituutti
Nykypäivän utopia siirtolaiset

OHJELMASSA: Musiikkia, runoutta, nukketeatteria ja tarinankerrontaa sekä paikalla myös tulevaisuuden ennustajat!
Esiintyjinä mm. Kaitsu Kääriäinen ja Rami Raski, Ice Blue Grass Band, Kaunis sää sekä monia muita…

VAPAA PÄÄSY! TERVETULOA!

William K- Kurvi, Helsinginkatu 2

tiistai 2. huhtikuuta 2013

Dignity! - konsertti ravintola Kaisaniemessä 20.4. vapauttaa mielet ja pyllyt





Döödi mofon solisti (kuvassa keskellä) Ohto Kanninen lupaa vapauttaa mielet ja pyllyt Dignity:ssä 
"Mielen vapauttamisen pitäisi olla määritelty perustavanlaatuiseksi ihmisoikeudeksi ellei suorastaan kansalaisvelvollisuudeksi" vaatii Döödi mofon solisti Ohto Kanninen.

Uusia rauhanbiisejä seksistä?

"Se on tulkintakysymys kuullaanko Dignityssä rauhanbiisejä" sanoo Kanninen joka mielellään kirjoittaisi uusia rauhan biisejä esimerkiksi seksistä ja vaikka James Brownin kanssa.

Kukkia ja mehiläisiä

Döödi mofon  tunnistaa tiukoista rytmeistä ja luovasta tekemisestä. "Keikka ravintola Kaisaniemessä, Dignity:ssä on kuin mehiläinen kukissa ja me tullaan tekemään jotain döödii" lupaa Kanninen.

PAND KLUBI 4.4. ravintola PACIFICO klo 20.00
























































2. PANDIN klubi PACIFICOSSA, Helsinginkatu 15 - Teemana Alkuperäiskansat

20.00 Paneelikeskustelu: Alkuperäiskansojen maaoikeudet
Puheenjohtajana toimittaja Jaana Kanninen joka saapuu suoraan matkaltaan mapuchejen mailta.Mukana myös.Helsingin
yliopiston saamen kielen lehtori Irja Seurujärvi-Kari.

21.00 Esitys: Mapuchen maailmansyntytarina (Elviira Davidow, Juha Mäntylä, Timo Seppänen) Aikuisten tarinankerronnallinen musiikkiesitys siitä miten kaksi alkukäärmettä hurja Kai Kai ja lempeä Tren Tren taistellessaan muokkaavat mailman ja sen aukkaat uuteen muotoonsa.

21.30 FinlAndean Sikuriryhmä - liikkeeseen ja andejen tuntuun johdatteleva musiikkiryhmä

22.00 Otteita runo- ja musiikkiesityksestä: Hush!! And F*****LOUD!

22-23.00 Houseband: IskuPand - hurmioon johdatteleva latinorytmejä soittava PAND bändi!
https://www.facebook.com/events/307194586075102/?fref=ts

torstai 28. maaliskuuta 2013

PANDIN KEVÄTKOKOUS 20.4.2013 KELLO 10.00

PANDIN KEVÄTKOKOUS 20.4.2013 KELLO 10.00

Seuraava PANDIN kevätkokous 2013 on samana lauantaina kun Suomen sosiaalifoorumi 2013 

PANDIN KEVÄTKOKOUS 20.4.2013 KELLO 10.00

Käsitellään sääntömääräiset asiat
5. Linja 2 E
Tervetuloa!

Haluatko tehdä kokousessa aloitteen. Toimita se hallitukselle ennen jäsenkirjeen postitusta.

Lisätietoja

puheenjohtaja,
käsitetaiteilija
JP Väisänen
050 573 8598
varapuheenjohtaja, rahastonhoitaja,
nuorisonohjaaja
Eeva-Helena Inomaa
050 555 4392
040 822 8935
sihteeri,
kirjastonhoitaja
Riku Räihä
041 529 9175

Kuvassa Arja Pekurinen, Kaisla Löyttyjärvi, Riku Räihä ja Eeva-Helena Inomaa   "ÄLÄMÖLÖ" seminaarissa Lallukassa

maanantai 25. maaliskuuta 2013

PAND klubi Pacificossa 4.4. Helsinginkatu 15, Helsinki




Vapaus Kuuban viisikolla ja loppu Guantánamon sotilastukikohdalla ja vankileirille



MAANANTAI 25. MAALISKUUTA 2013


Vapaus Kuuban viisikolle ja loppu Guantánamon sotilastukikohdalle ja vankileirille

Kuvassa vasemmalta Elviira Davidow, Henna Hartikainen, Eeva-Helena Inomaa, Arja Pekurinen, JP Väisänen ja Matti Laitinen - Taiteilijoiden rauhanjärjestö PAND otti hallituksen kokouksessa 25.3.2013  kantaa Kuuban viiskon puolesta ja päätti osallistua marraskuussa 2013 Miami 5 kansainväliseen tapahtumaan Holguinissa ja Kuuban rauhan liikkeen Guantánamon sotilastukikohdan ja vankileirin vastaiseen seminaariin ja mielenosoitukseen Guantánamossa, Kuubassa marraskuussa 2013

Vapaus Kuuban viisikolle ja loppu Guantánamon sotilastukikohdalle ja vankileirille
25.3.2013 PAND taiteilijat rauhan puolesta hallitus 
Viisi kuubalaista miestä vangittiin Miamissa syyskuussa 1998. He onnistuivat paljastamaan Yhdysvalloissa useita terrorisuunnitelmia Kuuban valtiota ja kuubalaisia vastaan. Toisin kuin olisi ollut loogista, terroritekoja aikovien sijasta Yhdysvaltain viranomaiset ottivatkin kiinni tekojen paljastajat, Kuuban viisikon. Heidät vangittiin määräämättömäksi ajaksi.
Vetoamme Yhdysvaltain presidentti Barack Obamaan Kuubalaisen viisikon vapauttamiseksi.
Taiteilijoiden rauhanjärjestö PAND on osa kansainvälistä viisikon vapautta vaativaa kampanjaa. PANDIN hallitus päätti 25.3. kokouksessa edistää Kuuban viisikon puolesta kampanjointia Suomessa ja osallistua marraskuussa 2013 solidaarisuustapahtumiin Kuubassa.
Viisikon vankilarunoista tunnettu Antonio Guerrero kirjoitti ensimmäisen runokirjan vuonna 1999. Nyt Guerrerolta on ilmestynyt uusi runoteos "La Verdad me Nombra - the Truth Names me".
PANDILAISET naisnäyttelijät ja järjestön varapuheenjohtaja Eeva-Helena Inomaa työstävät parhaillaan runoteosta Antonio Guerreron uusimman teoksen pohjalta.
Pandin pro Viisikko-naiset ovat saaneet Guerreron uusimmat runot suoraan tämän äidiltä Mirta Rodriguez:lta. "Haluamme lisätä suomalaisten tietoisuutta Kuuban viisikosta, lopettaa kauppasaarto ja olla solidaarisia" sanoo runoteoksen kanssa marraskuussa matkaava järjestön varapuheenjohtaja Eeva-Helena Inomaaja kertoo että "Guerreron runot uskovat humanismin ja oikeudenmukaisuuden voittoon ihan niin kuin mekin PANDIN pro-Viisikko naiset". 
Pandin pro Viisikko-naisten runoteosta on suunnitteilla esittää myös Suomessa eri Kuuban viisikko tilaisuuksissa yhteistyössä PANDIN, Suomen Rauhanpuolustajien ja Suomi-Kuuba-seuran kanssa.
Tiedustelut
Eeva-Helena Inomaa
pandtalo@hotmail.fi

SUNNUNTAI 24. MAALISKUUTA 2013

torstai 31. tammikuuta 2013

Ministeri Anna-Maja Henriksson: Milloin Suomi siirtyy tuumasta toimeen alkuperäiskansojen oikeuksissa ja ratifioi ILO 169 sopimuksen?


PAND vaatii ILO 169 sopimuksen ratifiointia. Kuvassa vasemmalla PANDIN varapauheenjohtaja Eeva-Helena Inomaa ja puheenjohtaja JP Väisänen


YK:n ihmisoikeusneuvosto on antanut Suomelle toistuvia huomautuksia saamelaisten ihmisoikeuksien rikkomisesta.
Taiteilijoiden ja kulttuurityöntekijöiden rauhanjärjestö PAND vetoaa maan hallitukseen, että se ryhtyy tuumasta toimeen ja ratifio ILO 169 sopimuksen. 
Virallinen Suomi on luvannut liittyä ILO sopimukseen jo vuodesta 1989. Jokainen hallitus vuoden 1990 jälkeen on kertonut ratifioivansa sopimuksen. PAND vaatii Suomen nykyistä hallitusta ratifioimaan ILO 169 sopimuksen  kuluvan vaalikauden aikana ja takaamaan heti saamelaisille oikeuden ylläpitää omaa kulttuuria, kieltä ja perinteisiä elinkeinoja.
PAND vetoaa ministeri Henrikssoniin, että alkuperäiskansojen vaatiessa heille kuuluvia oikeuksia ei asiaa taas painettaisi villaisella. Kaivostoiminnan intressit, huoli jokamiehen oikeuksista, Lapin elinkeinoelämän tarpeet  ja arktisten alueen kasvava militarisoituminen eivät saa hallita keskustelua alkuperäiskansojen oikeuksista. Bisneksen ja valtaväestön intressien sijaan on edistettävä ihmisoikeuksia ja siirryttävä puheista tekoihin. 
JP (Juha-Pekka) Väisänen
käsitetaitelija
puheenjohtaja
PAND taiteilijat rauhan puolesta ry.
Eeva-Helena Inomaa
nuorisonohjaaja
varapuheenjohtaja
PAND taiteilijat rauhan puolesta ry.

maanantai 21. tammikuuta 2013

Uusi hallitus järjestäytyi ja tarttui rauhantyöhön

PANDin uusi hallitus päätti viedä rauhantyön ja keskustelun kulttuuripolitiikasta ihmisten pariin kuukausittaisin järjestettävissä PANDIN klubeilla. Järjestön monikulttuurinen osaaminen näkyy edelleen Café Solidarité illoissa, joissa pureudutaan maailmanpoliittisesti mielenkiintoisiin kysymyksiin ja jatkossakin katsotaan dokumentteja, joita ei omalta sohvalta varmaan näkisi. Kokous päätti ottaa kantaa Mapuche intiaanien entistä vaarallisemmaksi käyneeseen tilanteeseen Chilessä kirjeellä suurlähetystölle ja mapuche-yhteistölle. Tähänkin ja saamelaisten asemaan liityen päätettin osallistua Saamelaisten kansallispäivänä 6,2 mielenosoitukseen eduskuntatalolla ja vahvistaa edistyksellistä rintamaan vaatimalla ILO 169 -sopimuksen ratifiointia Suomessa.

Viime syyskokouksessa puheenjohtajaksi valittiin JP Väisänen. Nyt tammikuun ensimmäisessä kokouksessa hallitus järjestäytyi ja konkretisoi toimintasuunntielmaa. Järjestön varapuheenjohtajaksi valittiin nuorisonohjaaja Eeva-Helena Inomaa ja sihteerisksi kirjastonhoitaja Riku Räihä

Kevätkokous vahvistettiin pidettäväksi 20.4. kello10-12 PANDIN toimistolla 5. Linja 2 E.