maanantai 27. elokuuta 2012

Occupy Säätytalo vaatii demokratiaa budjettiriiheen




Suomalaisen Occupy-liikkeen ensimmäisen tilaisuuden (Narinkkatori  2011) mielenososittajia . kuva T. Koivisto


Helsingin Torikokouksen Occupy Säätytalo -työryhmä järjestää mielenosoituksen Säätytalon edustalla keskiviikkona 29.8. budjettiriihen aikaan.

Järjestäjät ovat tyytymättömiä tapaan, jolla budjetti on viime vuosina lyöty lukkoon: pienessä piirissä ja kansalaiskeskustelu ohittaen. Tähän tarvitaan muutos. Koska budjettiriihessä tehtävät päätökset koskettavat jokaista suomalaista, on kaikilla myös oltava mahdollisuus ottaa osaa päätöksentekoon.


Occupy Säätytalo -mielenosoituksessa pidetään puheenvuoroja ja käydään avointa keskustelua budjetista ja sen todellisista vaikutuksista. Mielenosoituksessa tullaan kuulemaan näkökulmia muun muassa AY-liikkeen, Kepan, Asukasliiton ja työttömien yhdistysten edustajilta. Keskusteluun ottaa osaa myös joukko asiantuntijoita: professori Heikki Patomäki, yliaktuaari Olli Savela, Pro Kuntapalvelut -verkoston Anita Kelles-Viitanen ja kansanedustaja Jyrki Yrttiaho.

Lisätietoja ja mielenosoituksen tarkempi ohjelma:

http://torillatavataan.wordpress.com/
https://www.facebook.com/events/326702857417034/

Yhteydenotot: torikokous [at] gmail.com

perjantai 17. elokuuta 2012

PAND taiteilijat rauhan puolesta ry:n nimeä käytetty väärin

PAND taiteilijat rauhan puolesta ry:n nimeä käytetty väärin
PAND taiteilijat rauhan puolesta – järjestö irtisanoutuu yksiselitteisesti avoimesta vetoomuksesta professori Teivo Teivaisen erottamista vaativasta vetoomuksesta, jonka kuudesta allekirjoittaneesta henkilöstä kaksi on käyttänyt väärin järjestömme nimeä. 
PAND taiteilijat rauhan puolesta ei ole käsitellyt kyseistä vetoomusta, vaikka kahden sen allekirjoittajan käyttämistä titteleistä voisi tehdä sen johtopäätöksen.
Emme siis vaadi selvitystä professori Teivaisen tekemisistä, emmekä missään tapauksessa vaadi hänen erottamistaan Helsingin yliopiston professorin tehtävästä.
 Helsingissä 17.8.2012
 Juha-Pekka Väisänen puheenjohtaja, Eeva-Helena Inomaa varapuheenjohtaja
PAND taiteilijat rauhan puolesta ry

perjantai 10. elokuuta 2012


PANDIN Elokuu
6.8. Hiroshima-muistopäivä 
10.-12.8. Rauhanleiri Lehmijärvenrannalla
29.8. OCCUPY SÄÄTYTALO

- Rauhangalleriassa: Eeva-Helena Inomaa ja Kurkinäyttely



PANDIN Syyskuu
Hallituksen kokous 10.9. klo 17.00
Cafe Solidarité 18.9. klo 18.00